Palstamaakari

Nimi: Jouko Ruokosenmäki

Syntynyt: Tampereella, muinaisella 60-luvulla

Suosikkiharrastukset: Lukeminen ja piirtäminen

Eikö mitään muita?: No joo, elokuvat. Luonnossa kulkeminen ja sienestys.

Pidän sarjakuvista koska: Parhaissa sarjakuvissa yhdistyvät tarinankerronta ja kuvataide tavalla, johon mikään muu media ei pysty. Sarjakuvaa voi lukea jännittävän, hauskan tai koskettavan tarinan vuoksi – mutta lukiessa voi myös pysähtyä ihastelemaan yksittäistä kuvaruutua tai piirtäjän nokkelaa kuvakerrontaa.

Suosikkisarjakuvani: Pidän eurooppalaisista klassikoista kuten Tintti, Asterix, Lucky Luke, hienoja ovat myös esimerkiksi Moebiuksen, Druillet’n ja Liberatoren työt. Yhtä lailla tykkään amerikkalaisesta sarjakuvasta, aina Batmanista Vartijoiden ja Sandmanin kautta Sagaan. Kotimaisista tekijöistä minuun ovat tehneet vaikutuksen Pekka Manninen, Ari Kutila, Reima Mäkinen, Timo Kokkila, Hannu Mänttäri, Sami Toivonen, Hannu Pyykkönen, Jukka Tilsa, Juba Tuomola, Aapo Rapi, Tommi Musturi, Jyrki Nissinen, Jarno Latva-Nikkola… listaa voisi jatkaa aika pitkään.

Sarjakuva jonka ottaisin mukaan autiolle saarelle: Dave Simin Cerebus (koko 300 lehden potti)

Musiikkimaku: Klassinen (Barber, Bach, Glass, Reich) ja proge (ELP, Genesis, Yes, King Crimson, Van Der Graaf Generator, Marillion, Wigwam). Joskus myös jazz.

Suosikkielokuva: Alain Resnaisin Viime vuonna Marienbadissa

Suosikkikirja: Vaihtelee, mahdoton sanoa yhtä tai kahta suosikkia.

Kerro sitten viimeinen lukemasi huippukirja: Jeff VanDermeerin Eteläraja-trilogia.

Mitä muuta haluat maailman sinusta tietävän: Tässäkin taisi olla jo liikaa.

 

Kustannusosakeyhtiö Otava OyLike Kustannus Oy