Blueberry: Arizona Love * Mister Blueberry * Varjot Tombstonen yllä * Geronimo

Huikea Blueberry-sarja jatkuu! Uusin kokoelma sisältää peräti neljä klassisen lännensarjan albumia: Arizona Love, Mister Blueberry, Varjot Tombstonen yllä ja Geronimo. Näistä ensimmäinen on viimeinen Charlierin käsikirjoittama albumi, ja se toimii eräänlaisena loppunäytöksenä kolmen edeltävän kokoelman pitkälle tarinakaarelle.

Arizona Love kertoo, miten Blueberry selvittää välinsä hemaisevan (mutta kohtalokkaan) Chihuahua Pearlin kanssa. Päätyvätkö kohtalon kolhimat seikkailijat yhteen, vai onko seurauksena verinen ja katkera kamppailu? Kuten aiemmissa kirjoissa, Charlier ei päästä päähenkilöään helpolla.

Charlier menehtyi vuonna 1989, ja niinpä kirjan kolme muuta seikkailua on kirjoittanut sarjan piirtäjä, myös nimimerkillä ”Moebius” tunnettu Jean Giraud. Niiden tapahtumat sijoittuvat maineikkaaseen Tombstonen kaupunkiin, jonne jo ikääntynyt (huomaa harmaat hiukset sankarin ohimoilla) Blueberry on päätynyt pelaamaan korttia. Menneisyys saapuu kuitenkin sekoittamaan pakkaa… puhumattakaan Earpin sheriffiveljeksistä, joilla on oma tapaamisensa kohtalon kanssa.

Kuten aiemmissakin kokoelmissa, kirjassa on sarjakuvien lisäksi muhkea artikkeliosio, joka paljastaa sarjojen taustoja ja esittelee ennen näkemätöntä kuvitusta, mukana myös otteita aiemmin suomentamattomasta Blueberry-tarinasta ”Three Black Birds”. Upea, 232-sivuinen sarjakuvakirja löytyy kaikista hyvin varustetuista kirja- ja sarjakuvakaupoista. Loistavaa kesäluettavaa kaikille länkkäreiden ja laatusarjakuvan ystäville.

HUOM: Monet ovat kaipailleet suomeksi Blueberry-kokoomasarjan kahta ensimmäistä kirjaa, jotka sisältävät albumit 1-6. Heidän ilokseen voimme kertoa, että nuo kirjat ilmestyvät suomeksi vielä tämän vuoden puolella!

 

 

Kustannusosakeyhtiö Otava OyLike Kustannus Oy