Eropäiväkirja

Lauri Ahtisen Homepäiväkirja säväytti suomalaista sarjakuvamaisemaa vuonna 2015, ja tänä keväänä teokselle ilmestyi jatkoa. Eropäiväkirja on, kuten nimestä voi päätellä, sarjakuvamuotoon sovitettu, rehellinen ja suorasukainen kuvaus Laurin avioerosta.

Tarinan alussa Laurin perhe on selvinnyt homekodin aiheuttamista ongelmista ja kaikki vaikuttaa olevan hyvin. Siksi ajatus avioerosta ja perheen hajoamisesta tuleekin Laurille melkoisena yllätyksenä. Ensijärkytyksen jälkeen nuori isä kokee moninaisia tunnetiloja, jotka sarjakuva pukee hienosti sanoiksi ja kuviksi.

Homepäiväkirjan tapaan Ahtinen yhdistelee uudessa teoksessaan tekstiä ja kuvaa uusin ja rohkein tavoin. Kollaasimaiset sivut kuljettavat lukijan erokokemuksen aallonpohjista uuden rakkauden korkeuksiin. Vaikka teoksessa käsitellään vakavaa aihetta, iloa ja huumoria sen sivuilta ei puutu!

Eropäiväkirja on 144-sivuinen mustavalkoinen sarjakuva-albumi, ja sen voi ostaa kaikista hyvin varustetuista kirja- ja sarjakuvakaupoista.

”Jos viileällä kriitikon silmällä katsoo, niin Eropäiväkirja on aivan upea sarjakuvaessee. Ahtinen osaa sekä kirjoittaa että piirtää ja tarina on sekä hauska että koskettava ilman, että erilaiset tunnerekisterit sotkevat tai syövät toisiaan.” – Pasi Huttunen, Lapsen maailma

Kustannusosakeyhtiö Otava OyLike Kustannus Oy