Sikailua muiden silmin

Uusi Sian vuodet on ilmestynyt! Sarjan kuudes teos kokoaa yksiin kansiin aikajärjestyksessä vuosien 2008 ja 2009 Viivi ja Wagner –stripit. Näissä tarinoissa mietitään, miksi sika menisi naimisiin, koetaan viikko Lapissa, hankitaan lammas ja vaikka mitä! Lisäksi sarjan piirtäjä Juba paljastaa, mistä hän saa ideat strippeihin.

Näin ne stripit syntyvät!

Sian vuodet 2008-2009 sisältää muun sikailun ohessa myös errrrrittäin epätavallista herkkua. Vuonna 2008 Juba loukkasi kätensä ja joutui sen vuoksi pitämään taukoa piirroshommista. Tauon aikana Helsingin Sanomat julkaisi viiden kotimaisen sarjakuvapiirtäjän tulkintoja Viivistä ja Wagnerista, ja vapaat kädet saatuaan taitelijat toteuttivat hahmoista varsin erikoisia versioita. Nämä harvinaiset stripit nähdään nyt ensimmäistä kertaa kirjaan koottuina. Tekijät ovat: Ville Ranta, Aiju Salminen, Tiitu Takalo, Petteri Tikkanen ja Katja Tukiainen.

Petteri Tikkanen tulkitsee Wagneria.

Eipä tässä kuitenkaan vielä kaikki! Kuten aiemmissakin Sian vuodet –kirjoissa, mukana on Juban haastattelu sekä aiemmin näkemättömiä luonnoksia ja muuta kuvitusta. Tällä kertaa Juba muistelee Viivin ja Wagnerin nimikkolehteä sekä fiilistelee nimimerkki Samsonin Myrkky-lehteen laatimia räävittömiä VW-pastisseja (jotka nekin löytyvät tästä kirjasta).

Viivi suunnittelee jatkotoimenpiteitä.

Älä siis enää röhki vaan riennä ostamaan Sian vuodet 2008-2009 lähimmästä kirjakaupasta. Tämä opus jos mikä on sarjakuvan merkkipaalu, onhan kirjassa mukana myös kolmastuhannes Viivi ja Wagner –strippi!

Wagner kohtaa luojansa.

Kustannusosakeyhtiö Otava OyLike Kustannus Oy