Voro varastaa taas!

Janne Kukkosen huiman suosittu sarjakuvaromaani Voro saa nyt jatkoa. Voro 2: Tulikiven armeija kertoo, mitä sinnikkäälle varaskokelaalle Liljalle ja tämän mestarille Seamusille tapahtuu ensimmäisen osan järisyttävien käänteiden jälkeen.

Suuret armeijat kulkevat lumisilla kentillä, katalat aateliset juonittelevat kolhoissa linnoissaan ja paloheimon lahko iloitsee ankaran jumalansa uudesta tulemisesta. Kaiken tämän keskellä pienen varkaan pitäisi tienata elantonsa ja osoittaa kykynsä varkaiden killalle. Mutta entistä enemmän alkaa vaikuttaa siltä, että Liljan teot vaikuttavat valtakuntien ja jumalten kohtaloon…

Janne Kukkosen Voro on fantasiasarjakuvan aatelia – upeasti piirretty ja hienosti kerrottu muhkea sarjakuvaromaani, jonka uniikki päähenkilö, vauhdikkaat käänteet ja koukuttava maailma vetoavat kaikenikäisiin sarjakuvan ja fantasiakirjallisuuden ystäviin.

Sarjan ensimmäinen osa voitti Sarjakuva-Finlandian vuonna 2016, ja sen julkaisuoikeudet on myyty mm. Yhdysvaltoihin, Italiaan ja Ranskaan. Kukkonen suunnittelee Vorosta trilogiaa, ja toinen, 336-sivuinen osa on siis nyt myynnissä kaikissa hyvin varustetuissa sarjakuva- ja kirjakaupoissa.

HUOM: Janne Kukkonen kertoo työstään, Voro-sarjasta ja signeeraa albumiaan tulevana viikonloppuna Tampere kuplii –festareilla. Haastattelu tapahtuu Tampere-talon Riffi-salissa lauantaina 23.3. kello 12:00 – tule ihmeessä paikalle kuuntelemaan ja hakemaan uuteen teokseen nimmari! Kupliissa on luvassa myös muuta hienoa sarjakuvaohjelmaa (mm. Mämmilän tekijän Tarmo Koiviston haastattelu ja uuden Kalevala-sarjakuvan Sami Makkosen nimmarituokio). Koko ohjelma löytyy täältä:

https://2019.tamperekuplii.fi/viikonloppuohjelma.html

Kustannusosakeyhtiö Otava OyLike Kustannus Oy