Vauhdikas sarjakuvadekkari Gil Jourdan

Uljas Non Stop –kirjasarja jatkuu, nyt vuorossa on belgialainen klassikko Gil Jourdan! Tyylikkäästi sonnustautunut, hermonsa hallitseva yksityisetsivä esiintyi 70-luvulla Ruutu-lehdessä ja 80-luvulla omassa albumissaan. Uusi sarjakuvakirja pitää sisällään kaksi albuminmittaista Jourdan-tarinaa sekä lukuisia lyhyempiä dekkarijuttuja. Kirjan tarinat on alun perin julkaistu vuosina 1966-1970, ja kolme niistä ilmestyy nyt ensimmäistä kertaa suomeksi.

Korppu, Sukkula ja Jourdan joutuvat usein väistelemään luoteja.

Gil Jourdanin apuna näissä tarinoissa toheltavat entinen taskuvaras Sukkula sekä poliisitarkastaja Korppu (Jourdanin etevä sihteeri Kirsikka ei harmi kyllä tässä kirjassa pääse juurikaan näyttämään kykyjään – mitä nyt muutaman kerran äityy sanaharkkaan Sukkulan kanssa).  Kolmikko päätyy kimurantteja tapauksia ratkoessaan monenmoisiin vaaroihin ja paikkoihin – aina Monte Cavallosta Kiinan vuoristoon. Tarinoita tahdittavat vauhdikas toiminta, sukkela sanailu ja poikkeuksellisen taidokas piirrosjälki. Erityisesti autot on piirretty äärimmäisen huolellisesti!

Yksityisetsivä työssään.

Belgialainen Maurice Tillieux (1921-1978) on edelleen yksi sarjakuvamaailman arvostetuimpia dekkarisarjakuvan luojia. Hänen tarinansa oli jo 60-luvulla suunnattu varttuneemmalle yleisölle, ja vaikka Jourdan ei ikinä saavuttanut Tintin kaltaista menestystä, sarjan 16 albumia saavat edelleen uusia lukijoita kautta maailman. Tillieux laati myös käsikirjoituksia muihin sarjoihin, joista Suomessa tunnetaan varmasti parhaiten Tim ja Tom, Yoko Tsuno sekä Natasha. Tillieux menehtyi auto-onnettomuudessa 53-vuotiaana, ja jo sitä ennen hän oli jättänyt Gil Jourdanin piirtämisen Gosin huoleksi.

Gil Jourdan on 176-sivuinen kovakantinen sarjakuvakirja, ja se on myynnissä kaikissa hyvin varustetuissa kirja- ja sarjakuvakaupoissa.

Autohullut Korppu ja Sukkula.

Kustannusosakeyhtiö Otava OyLike Kustannus Oy