Kylmälän murhat: Kyläkauppias katoaa

Talvi on saapunut Kylmälän kylään, ja lumisateiden mukana saapuu… kuolema.

Kyläpoliisit Väinö ja Calle yrittävät nautiskella pilkkimisestä, mutta ennen kuin kala ehtii purra, kumppanukset hälytetään Jonten kyläkaupalle. Kauppaan on murtauduttu, ja joviaali kauppias loistaa poissaolollaan… mutta kaupan kylmiöstä löytyy sen sijaan sangen hyinen vainaja. Kuka hän on, ja miten raato on päätynyt kyläkaupan kyljysten sekaan? Onko Jonttekin pistetty kylmäksi, vai onko lupsakka kauppias itse syyllinen murhaan?

Väinö ja Calle eivät pienestä pelästy vaan ryhtyvät tutkimaan tapausta. Jo alun perinkin kimurantti keissi muuttuu aina vain koukkuisemmaksi, kun kuvioon liittyvät eteläamerikkalaiset palkkatappajat, siloposkinen teinitähti ja lihansyöntiä vastustavat autonraaputtajat. Kuka on syyllinen, ja mikä itse asiassa on rikos?

Jari Peltosen kirjoittama ja upeasti kuvittama Kylmälän murhat: Kyläkauppias katoaa jatkaa rikoskomisario Väinö Vaitisen tutkimuksia pienessä Kylmälän kylässä. Midsomerin murhat –televisiosarjan tapaan viihdyttävä sarjakuvaromaani on oivallista luettavaa kaikille dekkarien ja sarjakuvien ystäville. 128-sivuinen, kovakantinen sarjakuva-albumi on myynnissä kaikissa hyvin varustetuissa kirja- ja sarjakuvakaupoissa.

 

Kustannusosakeyhtiö Otava OyLike Kustannus Oy