Kamala luonto – 10 vuotta!

Niin se aika rientää, kun on hauskaa! Jarkko Vehniäinen lanseerasi Kamala luonto –sarjakuvan jo 10 vuotta sitten, ja pyöreiden vuosien kunniaksi Otava on julkaissut massiivisen juhlakirjan, osuvasti nimeltään ”Kamala luonto – juhlakirja”! Kuka vielä kehtaa väittää, että mielikuvitus on maailmasta kadonnut?

Tältä ilves ja kärppä näyttivät ensiesiintymisessään.

Kamala luonto sai alkunsa, kun Ilta-Sanomat tilasi suomalaisilta sarjakuvantekijöiltä Helsinki-aiheisia pilakuvia. Samoihin aikoihin jääkiekon SM-liigassa Kärpät oli pudottanut jatkosta Jokerit ja Ilves HIFK:n, joten Vehniäinen teki pilakuvan näistä Helsingin vihatuimmista eläimistä.

Hahmot jäivät elämään Vehniäisen mielikuvitukseen, ja pikkuhiljaa ne siirtyivät toilailemaan omaan sarjakuvastrippiinsä. Ensimmäisenä sarjaa ehätti julkaisemaan plaza.fi, ja tämä historiallinen tapahtuma sijoittui siis vuoteen 2008!

Näin komeaa kuvitusta löytyy Juhlakirjan sivuilta (kuva vuoden 2019 seinäkalenterista).

Jarkko tekee sarjaa tätä nykyä elämänkumppaninsa Marja Lappalaisen kanssa. Kamala luonto ilmestyy kymmenissä sanomalehdissä, omina albumeinaan sekä minialbumeina; hahmot seikkailevat kalentereissa, postikorteissa, mukeissa ja kasseissa, ja uusia aluevaltauksia suunnitellaan jatkuvasti.

Toki kirja sisältää myös sarjakuvastrippejä, nehän ovat koko asian ydin.

Uunituore, muhkea Juhlakirja esittelee lukijoille Kamalan luonnon historiaa ja sarjan syntyä hienojen kuvanäytteiden kera. Lisäksi kirja sisältää 64 sivua tuoreita, aiemmin albumeissa näkemättömiä strippejä. Voit ostaa hienon teoksen kaikista hyvin varustetuista kirja- ja sarjakuvakaupoista!

HUOM: Muista myös kamalan kaunis Kamala luonto –seinäkalenteri!

HUOM HUOM: Värikäs Kamala luonto –näyttely on esillä Helsingin Bar Loosessa (Annankatu 21) lokakuun loppuun asti. Kannattaa käydä katsomassa!

Ylpeät tekijät Juhlakirjan julkkareissa Bar Loosessa.

 

Kustannusosakeyhtiö Otava OyLike Kustannus Oy