Sarjakuvaa elon nurjalta puolelta

Toiset sarjakuvat viihdyttävät, toiset naurattavat, toiset pelottavat ja toiset muuttavat lukijan maailmankuvan. Olisiko ”Roskislapsi” tuota viimeisintä sorttia?

Tommi Liimatta tunnetaan ennen kaikkea musiikintekijänä ja kirjailijana, mutta hän on myös vannoutunut sarjakuvan ystävä, joka on ehtinyt vuosien varrella laatia useammankin sarjakuva-albumin. Liimatan sarjakuvissa yhdistyvät kotomaamme roso ja herkkä kauneus, vinoa huumoriakaan unohtamatta.

”Roskislapsi” kertoo karua tarinaa Yannu-pojasta, joka joutuu elämänsä ensi hetkinä… roskikseen. Äitinsä Virpi oli lestadiolaisperheen kiltti tyttö, joka hairahtuu ja päätyy sen seurauksena hyvinkin vikkelästi ei-niin-mukaviin maisemiin. Ottolapsena kasvava Yannu ei kauas puusta putoa, vaan hän tutustuu jo nuorella iällä kaidan tien houkutuksiin kavereidensa kanssa. Mitä siitä seuraa? Miten Yannun ja äidin polut kohtaavat? Miksi Yannun naamassa on Y:n muotoinen arpi?

”Roskislapsi” vastaa näihin ja kenties muihinkin kysymyksiin. ”Roskislapsi” on 72-sivuinen mustavalkoalbumi, ja se on nyt myynnissä kaikissa itseään kunnioittavissa kirja- ja sarjakuvakaupoissa.

Kustannusosakeyhtiö Otava OyLike Kustannus Oy