Uusi Non Stop –kirja: Tim ja Tom

Parivaljakko Tim ja Tom on yksi eurooppalaisen ”pottunokkasarjakuvan” pitkäikäisimpiä edustajia. Tänä vuonna tulee täyteen peräti 80 vuotta siitä, kun tämä Fernand Dineurin luoma sarja näki päivänvalon Spirou-lehden sivuilla.

Vuosikymmenten varrella Timin ja Tomin seikkailuja ovat piirtäneet ja kirjoittaneet monet tekijät, mutta nimimerkki Will alias Willy Maltaite on varmasti se kuvittaja, jonka kynänjälki yhdistetään yleensä sarjaan. Uusi Non Stop –kirja sisältää kolme klassista Willin kuvittamaa Tim ja Tom –tarinaa, ja näistä varhaisin, Villa Virkistyksen arvoitus vuodelta 1950 julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa suomeksi.

Suomessa Tim ja Tom esiintyivät 70-luvulla Ruutu– ja Non Stop –lehdissä sekä kahdessa Trumf-sarjan albumeissa. Nämä kaksi tarinaa, Vihreä ihmeaine ja Kumia kantapäissä ovat peräisin 60-luvun lopulta, ja ne molemmat julkaistaan nyt tässä kirjassa. Siinä missä Villa Virkistys kertoo vielä aika maanläheisistä salakuljettajista, vihreän ihmeaineen mysteeri on jo aivan hulvatonta tieteistarinaa.

Toisin kuin monet muut eurooppalaiset sarjakuvasankarit, Tim ja Tom eivät ole mitenkään erityisen erehtymättömiä. Parivaljakko riitelee, pöljäilee ja mokailee tuon tuosta, ja se onkin yksi seikka, joka tekee sarjakuvasta niin nautittavan. Timin ja Tomin legendaarinen verivihollinen Herra Shock ei esiinny tämän koosteen tarinoissa, mutta värikkäitä vastustajia sankareilla kyllä riittää.

Non Stop: Tim ja Tom on vauhdikas ja hauska sarjakuvaklassikko kaiken ikäisille lukijoille. Komea 144-sivuinen sarjakuvakirja on nyt myynnissä kaikissa hyvin varustetuissa kirja- ja sarjakuvakaupoissa.

Kustannusosakeyhtiö Otava OyLike Kustannus Oy