Luupäät nyt kokonaan väreissä!

Luupäät: Elonkorjuu on nyt kaupoissa, ja tämä muhkea järkäle kokoaa yksiin kansiin Jeff Smithin suurteoksen viimeisen kolmanneksen. Luonnollisesti uusilla upeilla väreillä, kuten kaksi edellistäkin kokoomaa!

Tässä kirjassa ratkeavat viimein Laakson ja sen asukkaiden kohtalot. Vapautuuko kaamea Heinäsirkkojen herra? Paljastuuko Venlan kuninkaallinen tausta? Pääsevätkö Leppo, Auvo ja Tahvo takaisin rakkaaseen Luumäkeen? Arvoitukset saavat vastauksensa ja edessä on viimeinen välienselvittely, josta kaikki hahmot eivät suinkaan selviä hengissä.

Luvassa on rutkasti vauhtia ja taisteluita…

Jeff Smithin kirjoittamaa ja kuvittamaa Luupäät-sarjakuvaa on verrattu Sormusten herraan sekä Carl Barksin ankkasarjoihin, eikä syyttä. Luupäissä on samaa eeppistä maailmanrakennusta kuin Tolkienin trilogiassa, ja Smithin piirrokset sekä henkilöhahmot ovat vastaavasti selkeitä, eläväisiä ja hauskoja kuin suuren ankkamaestron kuvat. Mutta mikään plagiaatti Luupäät ei suinkaan ole, vaan ihan oma, upea juttunsa, ja se on klassikonasemansa ansainnut.

…mutta myös huumoria…

Vaikka Luupäät-eepos on nyt siis koottu kokonaisuudessaan yksiin kansiin, Smithin luoman maailman ystäville on luvassa lisää laatulukemista. Ensi talvena Like julkaisee ensi kertaa suomeksi Charles Vessin kuvittaman ja Smithin kirjoittaman Orvokki-teoksen, joka kertoo Olga-mummon nuoruudesta ja paljastaa monia mielenkiintoisia yksityiskohtia Laakson, Kaapukäden sekä Viljami Alavuksen menneisyydestä.

…ja tunnelmointia!

Uusista Luupäät-kokoomista sanottua:

”Laadukasta piirrosjälkeä yhtä tasokkaasti väritettynä on aina ilo lukea.” – Kirjojen keskellä –blogi

”Luupäät on sarjakuvana kunnianosoitus menneille mestareille. Sen piirrosjälki ja hahmot ovat kuin Walt Kellyn Pogo-siveltimestä ja tarina kulkee kuin Barksilla parhaimmillaan. Silti se on oma itsensä ja enemmän kuin osiensa summa.” – Pelit

”Tässä sarjakuvassa on vanhojen seikkailuromaanien tapaista tenhoa, se on helppolukuinen mutta sisältää monia eri tasoja, lukijan ja lukukertojen mukaan. Tarinaan uppoutuu.” – kvaak.fi

Kustannusosakeyhtiö Otava OyLike Kustannus Oy