SAGA 7 – Jumissa sotatantereella

Kun viimeksi tapasimme Sagan tähdet, olivat kaikkien jahtaamat karkulaiset Alana ja Marko onnistuneet löytämään tyttärensä Hazelin. Lisäksi paljastui, että Alana odotti toista lasta! Jos kaikkeus (ja eritoten keskenään sotivat Maantuntuma ja Kiemura) pillastui yhdestä lapsesta, mikä mahtaa olla reaktio toiseen…?

Hazel on tottunut elämän käänteisiin.

Sagan seitsemäs kirja alkaa poikkeuksellisen rauhallisesti, sillä kauan erillään ollut perhe saa viettää aluksellaan laatuaikaa ystävien (ja myös vihollisten) seurassa. Mutta kun polttoaine loppuu, päätyy koko sekalainen seurakunta etsimään sitä Phang-komeetalle, joka on toiminut sotanäyttämönä jo pitkään – mikä näkyy maisemassa sekä asukkaiden olosuhteissa.

Kuten arvata saattaa, tankkausoperaatio ei suju ilman kommelluksia, ja pikainen piipahdus Phangiin venähtää yllättävän pitkäksi. Pysähdyksen aikana sankarit saavat uusia ystäviä paikallisten joukosta, mutta toisaalta ryhmän keskinäiset ristiriidat kärjistyvät… ja kun uusi, entistä vaarallisempi pelkkäniminen pääsee poppoon jäljille, tragedialta ei voida välttyä.

Miten valheita paljastava kissa hiljennetään?

Brian K. Vaughanin ja Fiona Staplesin luoma Saga on viime vuosien suosituimpia ja palkituimpia sarjakuvia, eikä ihme: perhehistoriikkia, tieteisseikkailua, politiikkaa ja vaikka mitä yhdistelevä tarina naurattaa, järkyttää ja pistää ajattelemaan. Uuden miljöön ja uusien hahmojen myötä Saga 7 aloittaa tarinassa seuraavan aikakauden, johon tuoreenkin lukijan on helppo loikata mukaan.

Sir Robotti ja lastenvahtiaave Izabel miettivät syntyjä syviä.

Saga 7 on 152-sivuinen, nelivärinen ja kovakantinen sarjakuvakirja, ja sen voit ostaa kaikista hyvin varustetuista sarjakuva- ja kirjakaupoista – kuten vaikkapa täältä:

http://www.suomalainen.com/webapp/wcs/stores/servlet/fi/skk/saga-p9789520117474–77

Kustannusosakeyhtiö Otava OyLike Kustannus Oy