James Bond Suomessa

Ei, tämä kirjoitelma ei käsittele seuraavaan Bond-elokuvaan liittyviä huhuja tai spekuloi, minne Daniel Craig mahtaa seuraavalla lomallaan matkustaa. Sen sijaan aiheena on ihka-aito uusi James Bond –sarjakuva, joka ilmestyi juuri suomeksi, ja kyllä vaan, heti tarinan alussa maailman tunnetuin salainen agentti seikkailee Helsingissä!

JAMES BOND: VARGR ei ole mikään fanituote, vaan varsin virallinen Bond –kirja, joka on tehty Ian Flemingin perikunnan luvalla. Sarjakuvan tulkinta Bondista muistuttaakin armottomine otteineen enemmän Flemingin kirjojen sankaria kuin monien elokuvaversioiden hilpeää seikkailijaa.

Kostettuaan kollegansa kuoleman agentti 007 joutuu tutkimaan Britanniaan levinnyttä uutta huumetta, jonka alkuperä löytyykin Berliinistä. Rutiininomaiseksi luokitellun tehtävän edetessä paljastuu kuitenkin, että rikosten takana on jotakin paljon vaarallisempaa kuin miltä ensin vaikutti… mikä tai kuka on VARGR, ja miten se liittyy tappavaan huumeeseen?

Alun perin VARGR-niminen sarja ilmestyi USA:ssa kuutena lehtenä, ja nyt koko tarina julkaistaan suomeksi hienona kovakantisena kirjana, joka istuu hyllyyn näppärästi vaikkapa Flemingin romaanien jatkoksi.

Tarinasta vastaa kehuttu ja palkittu brittikäsikirjoittaja Warren Ellis, joka vastikään sai kunniatohtorin arvonimen. Terävän dialogin ja napakan toiminnan kirjóittajana tunnettu Ellis on aikanaan toiminut Helsingin Sarjakuvafestivaalien kunniavieraana, joten tapahtumapaikat ovat hänelle siksi tuttuja! Ellisin maineikkaimmat sarjakuvat ovat supersankaritarinoiden kuvioita uudistaneet Planetary ja Authority sekä huikea kyberpunksarja Transmetropolitan. Ellisin kirjoittama sarja Red on siirtynyt valkokankaalle tähtinään Bruce Willis, Helen Mirren ja John Malkovich, ja vuonna 2016 häneltä julkaistiin tieteisromaani Normal.

Kuvittaja Jason Masters on piirtänyt aiemmin mm. Batmania, Wolverinea ja Suicide Squad –sarjakuvaa.

Hurjan sarjakuvan lisäksi VARGR sisältää alkuperäissarjan kansia sekä Mastersin luonnoksia tarinan hahmoista. James Bond: VARGR on nelivärinen, 176-sivuinen sarjakuvakirja, ja sen voi ostaa kaikista hyvin varustetuista sarjakuva- ja kirjakaupoista.

James Bond and 007 are registered trademarks of Danjaq LLC, used under licence by Ian Fleming Publications Ltd.
Ian Fleming, the Ian Fleming Signature and the Ian Fleming logo are trademarks owned by The Ian Fleming Estate, used under licence by Ian Fleming Publications Ltd
Kustannusosakeyhtiö Otava OyLike Kustannus Oy