Sarjakuvataiteilijan elämää

Omaelämäkerrallisia sarjakuvaromaaneja löytyy monenlaisia. On intiimejä (Chester Brownin ”Playboy-tarinoita” ja Lauri Ahtisen ”Homepäiväkirja”), riipaisevia (Marjane Satrapin ”Persepolis”) ja arkisen hulvattomia (koko Harvey Pekarin tuotanto).

Jarla-voimaa!

Pertti Jarlan Helsingin Sanomistakin tuttu ”Jäätävä spede” sijoittuu eittämättä spektrin hulvattomampaan päähän. Fingerporin luoja kertoo sivun mittaisissa episodeissa elämänsä kulusta usein aika hirtehisissä merkeissä.

Äiti kertoo pojalleen totuuden.

Jarlan sarjojen aiheet vaihtelevat autoista musiikkiharrastukseen, julkisista vessoista spermanluovutukseen. Monet albumin episodit tuntuvat suorastaan uskomattomilta, osa taas on varsin jokapäiväisiä – mutta Jarla osaa katsoa arkisiakin tapahtumia aivan uudesta vinkkelistä. Ilmeikkään ja hersyvän piirroksen myötä kerrotut tositapahtumat saavat lukijan myhäilemään, hihittämään ja hirnumaan!

Kissa kyseenalaistaa sarjakuvataiteilijan työn.

”Jäätävän speden sunnuntai” on 76-sivuinen, kovakantinen sarjakuva-albumi, ja se on myynnissä kaikissa hyvin varustetuissa sarjakuva- ja kirjakaupoissa!

 

Kustannusosakeyhtiö Otava OyLike Kustannus Oy