20 vuotta – Wagnerina!

Kaksikymmentä vuotta on pitkä aika, mutta niin vain on päässyt käymään, että Juba Tuomolan Viivi & Wagner –sarja juhlistaa tänä vuonna jo 20 vuotista taivaltaan. Vuonna 1997 päivänvalon nähnyt sarjakuva on valloittanut paikan suomalaisten lukijoiden sydämissä ikuisiksi ajoiksi. Sian ja naisen suhteesta kertovaa strippiä on julkaistu sanomalehdissä, albumeina, kirjoina ja kokoomina, hahmot on nähty kalentereissa, teatterin lavalla sekä olut- ja siideripulloissa. Tänä vuonna ilmestyy (melko sopivasti) albumisarjan 20. osa, On-nöff-suhde.

Ani harva sarjakuva onnistuu pysymään tuoreena ja koukuttavana näin pitkään. Kaikilla Viivin ja Wagnerin ystävillä on taatusti oma mielipiteensä siitä, mikä tekee sarjasta niin mainion. Mutta kysytäänpä Jubalta, mikä mahtaa hänen mielestään olla sarjan suosion ja pitkän iän avain!

”Viivin ja Wagnerin suosion salaisuus on salaisuus minullekin, mutta ehkä hahmojen letkeys ja parisuhde, johon lukija voi samaistua, selittävät asiaa.”

Pitkän iän salaisuus on varmasti myös sarjan kyky elää ja kehittyä. Millaisia muutoksia tekijä itse on Viivissä ja Wagnerissa huomannut 20 vuoden aikana?

20 vuodessa Viivin ja Wagnerin ulkonäkö on muuttunut. Sian pää on kasvanut suhteessa kroppaan, Viivistä on tullut kurvikkaampi. Juttuihin on tullut lisää syvyyttä, mikä ei välttämättä tarkoita syvällisyyttä.”

Uudessa albumissa Wagner yrittää myydä Viiviä netissä, Viivi alkaa itkeä (eikä pysty lopettamaan) ja pariskunta päättää muuttaa, kun vuokra nousee kohtuuttomaksi. On-nöff-suhde on 64-sivuinen värialbumi, joka sisältää vain ja ainoastaan aiemmin kokoamattomia strippejä, ja se löytyy kaikista hyvin varustetuista kirja- ja sarjakuvakaupoista!

Kustannusosakeyhtiö Otava OyLike Kustannus Oy