Non Stop palaa, mukanaan Attila!

Monien kaipaama Non Stop on taas täällä, ja ensi töikseen se tuo lukijoiden ulottuville hurmaavan koira-agentin, Attilan!

Non Stophan on yksi 70-luvun klassisista sarjakuvalehdistä, joka toi jatkosarjojen muodossa monia eurooppalaisen sarjakuvan helmiä suomalaisiin lehtipisteisiin. Yhdessä edeltäjänsä Ruudun sekä Sanoman julkaiseman Zoom-lehden kanssa Non Stop muokkasi kokonaisen sukupolven sarjakuvamieltymyksiä – lehden sivuilla esiintyivät Corto Maltese, Niilo Pielinen, Piko & Fantasio sekä lukemattomat muut sarjat, jotka ovat nykyään saavuttaneet Suomessa klassikon aseman.

Nyt Otava herättää Non Stopin henkiin tuhtien kokoomakirjojen muodossa. Jokainen suurikokoinen, värikäs kirja sisältää 3-5 kokonaista albumin mittaista seikkailua sekä runsaasti oheismateriaalia. Sarjassa on tarkoitus julkaista sekä vanhoja suosikkeja Non Stopin sivuilta että myös muita eurooppalaisen sarjakuvan kivijalkoja.

Ensimmäinen kirja esittelee meille Attilan, puhuvan koiran, joka toimii Sveitsin salaisen palvelun ykkösagenttina. Deribin, Rosyn ja Kornblumin laatima sarja ilottelee agenttisarjojen peruskuvioilla ja tuo mukaan aimo annoksen frankkobelgialaisen seikkailusarjakuvan taikaa. Kirja sisältää kaikki Deribin ja kumppaneiden laatimat Attila-seikkailut: neljä albumimittaista tarinaa, jotka on aiemmin julkaistu jatkosarjoina suomeksi Ruudun ja Non Stopin sivuilla (ja tulipa tuo avaustarina myös omana albuminaan Trumf-sarjassa) sekä kaksi lyhyempää kertomusta, joita ei meillä ole aiemmin nähty.

Pitkässä artikkelissa kerrotaan Attilan taustoista, tekijöistä sekä esitellään sarjaan liittyviä luonnoksia. Attila on täysi napakymppi kaikille hyvän sarjakuvan ystäville, varsinkin tietysti heille, jotka ovat kaipailleet Non Stopia!

Kustannusosakeyhtiö Otava OyLike Kustannus Oy