Luupäät nyt väreissä!

Se tunne, kun ensi kertaa upposi Sormusten herran kiehtovaan maailmaan. Se tunne, kun Aku Ankassa oli Carl Barksin piirtämä pitkä seikkailu. Se tunne, kun jännäsi Muumilaaksoa lähestyvää pyrstötähteä.

Jeff Smithin luoma Luupäät (Bone) on kaikkea tuota ja paljon muutakin. Alun perin sarja ilmestyi omakustanteisena sarjakuvalehtenä Yhdysvalloissa vuosina 1991–2004, ja Like julkaisi sen suomeksi yhdeksänä albumina vuosina 1994–2004.

Kolmesta Luupään serkuksesta kertova tarina alkaa humoristissa tunnelmissa, kun Leppo, Tahvo ja Auvo on häädetty kotikylästään Luumäestä, ja he yrittävät epätoivoisesti löytää tietä takaisin. Kolmikko päätyy Laaksoon, jonka vehreissä maisemissa he tutustuvat erilaisiin ihmis- ja eläinhahmoihin – joihin lukeutuvat ihastuttava Venla-neito ja tämän äksy mummo ”Olga”.

Tarinan edetessä alkaa koomisten kommellusten rinnalle kohota myös lisää fantasia-aineksia, kun Laaksoa uhkaavien rottaolentojen ja näiden pahaenteisen johtajan suunnitelmat alkavat paljastua. Huumorin sekaan mahtuu toimintaa ja pelottaviakin kohtauksia – kuten elämää suuremmassa seikkailussa kuuluu ollakin!

Nyt Like julkaisee tämän palkitun ja kehutun koko perheen sarjakuvaseikkailun väreissä. Kolme massiivista kokoelmaa esittelee koko Luupäiden tarinan, ja kirjoissa on mukana myös uusia kohtauksia. Ensimmäinen, 456-sivuinen kokoelma on nimeltään ”Kevättasaus”, ja se löytyy jo nyt kaikista hyvin varustetuista kirja- ja sarjakuvakaupoista. Mikäli et ole aiemmin Luupäiden maailmaan sukeltanut, nyt on korkea aika!

Images (C) Cartoon Books

Kustannusosakeyhtiö Otava OyLike Kustannus Oy