Sarjakuva-Finlandia Janne Kukkosen Vorolle!

Perjantaina 17.3.2017 A. W. Yrjänä julkisti päätöksensä vuoden Sarjakuva-Finlandian voittajasta, ja hänen valintansa oli Janne Kukkosen piirtämä ja kirjoittama Voro! Hurraa! Yrjänän perustelut olivat seuraavat:

Janne Kukkosen Voro-fantasia on hallittu ja valloittava esikoisteos. Jouhevana kulkeva kuvan, sanan tarinan liitto, jonka elementit palvelevat toisiaan tasapainoisesti. Se on täyteläisesti klassinen satu, veijaritarina ja kasvukertomus.

Tarina nappaa mukaansa, henkilökuvaus on eloisaa, ja koko tarkkaan mietitty mielikuvitusmaailma elää ja hengittää uskottavana.

Onnea Jannelle!Ei hullumpaa, kun ottaa huomioon, että Voro on Janne Kukkosen ensimmäinsen sarjakuva-albumi. Lisää Vorosta voit lukea täältä: http://sarjakuvaruutu.fi/2016/06/voro-kotimainen-fantasiasarjakuva/

Kustannusosakeyhtiö Otava OyLike Kustannus Oy