Saga jatkuu ja vauhti kiihtyy!

Brian Vaughanin kirjoittama ja Fiona Staplesin taiteilema hurmaava ja pyörryttävä avaruusooppera Saga on edennyt jo viidenteen kirjaan. Neljännessä kirjassahan vaikutti hetken aikaa siltä, että päähenkilöt Marko, Alana ja Hazel olivat löytäneet rauhallisen paikan jossa he saisivat elää kuin lähes normaali perhe, mutta vielä mitä! Kohtalo ja sinnikkäät viholliset ajoivat kolmikon erilleen, ja nyt perhe on hajallaan ympäri kaikkeutta.

Tältä näyttää lohikäärme!

Alana ja Hazel ovat päätyneet jäiselle planeetalle hytisemään, ja heidän sieppaajansa, robottikansalainen Dengo, aikoo kaupata äidin ja tyttären häikäilemättömälle järjestölle nimeltä Viimeinen vallankumous.

Yksin jäänyt Marko on joutunut liittoutumaan heidän kenties epäinhimillisimmän vihollisensa, Prinssi Robotti IV:n kanssa, sillä Dengo on siepannut myös robottiaatelisen pojan. Mutta yhteistyö on kaikkea muuta kuin mutkatonta, ja matkan varrella Marko joutuu turvautumaan entistä epätoivoisempiin ratkaisuihin.

Markon ja Prinssi Robotti IV:n yhteistyö ei ole ruusuista.

Pariskuntaa aiemmin jahdannut hyytävä tappaja nimeltä Tahto makaa koomassa, mutta myös hänellä on omat ystävänsä: sisar Poltto auttaa Valhetassua, Gwendolynia ja Sophieta hankkimaan parannuskeinoa, jota löytyy miespuolisten lohikäärmeiden nivusista…

Yllättävät käänteet seuraavat jälleen toisiaan, eivätkä kaikki päähenkilöt suinkaan selviä hengissä tämän kirjan tapahtumista. Jos et ole jo tutustunut tähän vaihtoehtosarjakuvan helmeen, nyt kannattaa loikata mukaan seikkailuun. Vuonna 2016 Sagan myynnit ohittivat USA:ssa Walking Deadin, joka piti aiemmin indiesarjakuvan myyntiennätystä hallussaan!

Mukana myös Ghüs ja Yuma!

Kustannusosakeyhtiö Otava OyLike Kustannus Oy