TARZAN on POP!

Ainahan viidakon valtias on ollut pop, mutta tänä kesänä lordi Greystokeen on mahdollista tutustua niin elokuvan kuin sarjakuvankin kautta. Uusi David Yatesin ohjaama elokuva saapuu Suomen teattereihin 15.7., ja sen päätähtenä loistaa Alexander Skarsgård, muissa rooleissa nähdään mm. Samuel Jackson ja Margot Robbie. Epäilemättä tämä suuren budjetin elokuva tarjoilee meille melko modernin tulkinnan Tarzanin legendasta.

Tarzannayte02

Useille 60- ja 70-lukujen suomalaisille lapsille Tarzan tuli tutuksi nimenomaan sarjakuvan sivuilta, ja melko monen mielestä Russ Manning oli se piirtäjä, jonka tyyli yhdistyi lähtemättömästi Tarzanin hahmoon. Manningin selkeä viiva, sujuva ruutukerronta ja taito hahmotella fantastisetkin visiot käsinkosketeltavan todellisiksi sopi E. R. Burroughsin luomaan maailmaan kuin nenä naamaan. Vielä hurjempia näkyjä Manning kuvitti ikiomassa sarjassaan Markos – robottiajan sankari.

Like Kustannus julkaisi 2015 kokoelman Manningin ensimmäisistä Tarzan-tarinoista. Apinain Tarzan: Oparin aarteet sekä erityisesti Petri Aarnion huolella entisöimät sivut saivat runsaasti kiitosta ja kehua, ja nyt kaikkien Tarzanin sekä Russ Manningin ystävien iloksi ilmestyy toinen kokoelma: Apinain Tarzan: Kultainen leijona! Tuhti opus jatkaa siitä, mihin Oparin aarteet jäi, ja tähän toiseen kirjaan mahtuivat lähes kaikki loput Manningin piirtämät sovituksen Burroughsin alkuperäistarinoista. Tällä kertaa alkuperäistarinoille on annettu entistä enemmän tilaa hengittää, sillä kirjat on nyt sovitettu kauttaaltaan kahden jakson mittaisiksi sarjakuviksi.

Tarzannayte01

Fantasisia elementtejä on tarjolla myös entistä enemmän. Tarzan vierailee jälleen Oparissa, minkä lisäksi hän törmää retkillään erikoiseen, hännälliseen ihmisrotuun, joutuu mystiseen Xujan kaupunkiin sekä saa viettää aikaa lilliputtien seurassa! Arkitodellisuus sivuaa Tarzanin elämää I maailmansodan sotilaiden ja vakoojien muodossa.

Apinain Tarzan: Kultainen leijona on muhkea 180-sivuinen sarjakuvapaketti, ja se löytyy kaikista hyvin varustetuista sarjakuva- ja kirjakaupoista!

HUOM: Uuden Tarzan-kokooman julkistamista juhlistetaan Valkeakoskella 7.7.2016! Sinne!

tarzan_kansi.indd

Kustannusosakeyhtiö Otava OyLike Kustannus Oy