Minerva: Sipulirengassuon vanki

”Ken on kerran joutunut Sipulirengassuon vangiksi, ei pääse sieltä koskaan pois…”

Minerva-tytön seikkailut jatkuvat uudessa albumissa! Kuten kaikki, joitka ovat lukeneet albumin Alajuoksun kelluva pullukka muistavat, Minerva ystävineen lähti reissaamaan kohti Alajuoksun valtakuntaa.

Minervakuva1

Matkaan tulee kuitenkin mutka, kun Minerva omaa tottelemattomuuttaan tupsahtaa keskelle Sipulirengassuota. Kyseiseltä suolta ei niin vaan pääsekään pois, ja lisäksi alueella tapahtuu todella kummallisia juttuja: lapsia toimittavat haikarat ovat ryhtyneet sekoilemaan!

Apinapariskunta saa apinalapsen sijasta milloin kilpikonnan, milloin ankanpoikasen. Minerva päättää ryhtyä tutkimaan asiaa yhdessä ystävänsä Hannun kanssa, mutta kuten tavallista, urhea tyttölapsi ajautuu aina vain vaarallisempiin tilanteisiin… selviääkö totuus, pääseekö Minerva pois suolta!?

Minervakuva3

Värikäs ja vauhdikas MINERVA: SIPULIRENGASSUON VANKI on myynnissä kaikissa hyvin varustetuissa kirja- ja sarjakuvakaupoissa, ja tämä sarjakuva jos mikä on juuri sopivaa kesäluettavaa, niin lapsille kuin aikuisillekin!

Sarjan luoja Juba Tuomola vastaili ystävällisesti pariin kysymykseen Mineravasta ja uudesta albumista!

Ensimmäiset Minervat olivat albuminmittaisia kokonaisuuksia, mutta Minervan uusin seikkailu on nyt jatkunut kahden albumin verran. Onko luvassa trilogia vai jatkuuko tarina vielä pidempään?

Ainakin nyt trilogia. Mielessä on kyllä ollut ”ikuinen” matkakin, jossa määränpää on vain tekosyy yhä uusille tarinoille. Paljon riippuu ostavasta yleisöstä jatkuuko saaga, haluaako se enää Minervan seikkailuja lukea.

Mistä Minervan runsas ja värikäs hahmogalleria kumpuaa?

Katselen aika paljon luonto-ohjelmia, joissa esiintyy mitä merkillisempiä otuksia. Niistä saan paljon ideoita Minervaan. Loput pulppuavat omasta mielikuvituksesta. Minusta on myös hauska tuoda uusiin tarinoihin ”vanhoja tuttuja” hahmoja edellisistä seikkailuista, vähän niin kuin Hergéllä oli tapana tehdä Tinteissä.

Sarjan tunnelma poikkeaa muista sarjoistasi (Viivi & Wagner, Essin ja Einarin huusholli). Kuinka tietoista tämä on?

Se on silkkaa vaihtelunhalua. Kun tein ensimmäistä Minervaa halusin ”hetkeksi irti arjesta”, jotain ihan muuta kuin lehtien strippisarjoissa. Minervassa voin piirtää enemmän hauskoja taustoja ja leikkiä erikokoisilla ruuduilla.

Millaiset sarjakuvat tai tekijät ovat vaikuttaneet Minervan tarinoihin? Muut kuin Kari Peitsamo siis.

Kari Peitsamon Vedestä Nousee Kasvi -biisiä tosiaan kuuntelin jo pikkupoikana Turun musiikkikirjastossa. Jossain mielensopukoissa kaikki näköjään on tallella ja sieltä sekin yksityiskohta nousi tarinaan – niin, no, kuin kasvi!

Sarjakuvavaikutteista Tintti tulee ensimmäisenä mieleen, vaikka Minervan maailma onkin sadunomaisempi puhuvine eläimineen. Kaikki lukemani seikkailusarjat varmaan ovat vaikuttaneet tavalla tai toisella: minusta on hauskaa kehitellä yllättäviä juonenkäänteitä ja jännittää miten Minerva niistä aina selviää.

 

Minervakuva2

 

 

Kustannusosakeyhtiö Otava OyLike Kustannus Oy