SAGA 4 – ”Tämä on tarina siitä, kuinka vanhempani erosivat”

Brian Vaughanin ja Fiona Staplesin eeppinen avaruusooppera jatkuu uudessa albumissa, joka aloittaa uuden luvun Sagan kertomuksessa.

Marko ja Alana ovat päässeet pakoon vainoajiltaan, mutta hinta on ollut kova. Nyt pariskunta viettää ”tavallista” perhe-elämää lapsensa Hazelin kanssa Gardeenia-planeetalla – no, lähes tavallista, mitä nyt Marko joutuu peittämään naamansa sideharsolla ja Alana tienaa perheelle rahaa näyttelemällä kaikkeuden suosituimmassa (ja ehkä surkeimmassa) saippuasarjassa.

Alanalla on rankkaa.

Alanalla on rankkaa.

Mitä sankareiden julmille jahtaajille sitten kuuluu? Eipä kovin hyvää: Prinssi Robotti IV on edelleen niin pahasti sekaisin, ettei hän ole tietoinen edes oman perillisensä syntymästä – saati vaimonsa kurjasta kohtalosta. Palkkionmetsästäjä Tahto sen sijaan makaa täysin tajuttomana sairaalassa.

Eli sankariperheen huolet ovat siis ohi ja he voivat elää elämänsä onnellisina loppuun asti? No ei nyt ihan! Alanan näyttelijäura alkaa käydä hänen hermoilleen ja Marko tylsistyy tyystin YH-isänä. Löytyisikö ratkaisu siten, että Alana alkaa vetää huumeita ja Marko kokeilee syrjähyppyä? Vai onko idyllinen rakkaustarina tullut tiensä päähän?

Markolla on rankkaa.

Markolla on rankkaa.

…ja ei, ei SAGAn tarina tokikaan ole muuttunut pelkäksi suhdeongelmien puimiseksi. Mukana on myös toimintaa niin että heikompia hirvittää – neljännessä kirjassa useampikin hahmo poistuu kuvioista sangen yllättävästi! Markon ja Alanan suhdetta kavahtanut sotakoneisto jyskää eteenpäin, uusi säälimätön tekijä astuu tarinaan mukaan ja Valhetassu kumppaineineen pyrkii kaikin keinoin herättämään Tahdon.

Vaughanin ja Staplesin moneen otteeseen kehuttu ja palkittu SAGA on tieteissarjakuvan ehdotonta huippua: hauska, jännittävä ja koskettava. Jos et ole sarjaan vielä perehtynyt, SAGA 4 on oivallinen hetki loikata tarinaan mukaan.

Kaikilla on rankkaa.

Kaikilla on rankkaa!

Kustannusosakeyhtiö Otava OyLike Kustannus Oy