Hyvää syntymäpäivää, Beethoven!

TENUT01

Kas, Beethovenin syntymästä on ehtinyt vierähtää jo 245 vuotta. Ja yksi päivä. Kylläpä aika rientää, kun on hauskaa!

Kuten kaikki sarjakuvansa lukeneet muistavat, maailman kenties ahkerin Beethovenin onnittelija on TENAVAT-sarjan Amadeus, joka sankarinsa syntymäpäivän lähestyessä poistuu toviksi pienen pianonsa äärestä valistaakseen maailmaa Beethovenin juhlasta.

Niinpä onkin varsin sopivaa, että pitkään ja hartaasti odoteltu TENAVAT: PARHAAT SARJAT 1950-1959 –kokoelma saapuu kirjakauppoihin Ludwigin jälkimainingeissa. Muhkea kovakantinen kirja sisältää nimensä mukaisesti Charles M. Schulzin mestariteoksen parhaita strippejä 50-luvulta. Näissä kuolemattomissa sarjoissa näemme (Beethovenin synttäreiden lisäksi) mm. Ressun ensimmäiset roolileikit, Jaska Jokusen ensimmäiset baseball-tappiot sekä Epun ja rievun alkutaipaleet.

tenut02

Upeiden päivästrippien ja sunnuntaisarjojen lisäksi kirja sisältää kattavan esipuheen Tenavat-sarjakuvan vaiheista sekä Schulzin omia huomautuksia sarjan oleellisista tapahtumista. Tämän kirjan parissa on mukava virittäytyä joulun odotteluun – sekä tietenkin fiilistellä uutta TENAVAT-elokuvaa, joka saapuu teattereihin 25.12.2015! Alta voit jo katsoa sen trailerin:

Tenavat-elokuvan traileri

Kustannusosakeyhtiö Otava OyLike Kustannus Oy